Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palu hekelt ‘politieke onderscheiding’ Adhin

Palu hekelt ‘politieke onderscheiding’ Adhin

09/06/2018 19:29

Palu hekelt ‘politieke onderscheiding’ Adhin

 

PARAMARIBO - De politieke partij Palu is verbaasd dat vicepresident Ashwin Adhin afgelopen week door president Desi Bouterse is onderscheiden maar dat diens voorganger Robert Ameerali nog steeds met lege handen staat. ‘Het wordt wel duidelijk dat met dit soort politiek misbruik de waarde van onze nationale decoraties ernstig wordt gedevalueerd’, wordt gesteld in een vrijdagavond uitgegeven verklaring.

'Wij stellen voorop dat de persoon van Ashwin Adhin in deze niet ter discussie staat. Hij heeft immers de onderscheiding niet aan zichzelf toegekend. En zo getalenteerd als hij is, zou hij in de loop van zijn leven ook vanzelf voor deze onderscheiding in aanmerking hebben kunnen komen. Maar het lijkt erop dat het toekennen van deze hoogste onderscheiding aan een NDP-topper minder te maken heeft met de Hindostaanse Immigratie of met een bijdrage aan de Surinaamse samenleving, dan wel met de politieke agenda van de president zelf.

Want laat het duidelijk zijn, in het verlengde van de redenering van de president, zouden anderen die jaren een veel grotere bijdrage geleverd hebben binnen Culturele Unie Suriname en de herdenking van de Hindostaanse immigratie eerder in aanmerking moeten komen voor een onderscheiding', aldus de Palu. 'Maar als we toch een vicepresident decoreren voor zijn prestaties, zou dit niet een mooie gelegenheid zijn geweest om bijvoorbeeld de vorige vicepresident Robert Ameerali, te decoreren? De Nickeriaan, Robert Ameerali, ook een van de nazaten van de Hindostaanse immigranten, die de Kamer van Koophandel en Fabrieken jaren heeft geleid en mede heeft omgevormd tot de professionele organisatie welke het nu is.

Ameerali die zijn krachten als vicepresident aan het land heeft gegeven en tijdens Bouterse-1 een van de drijvende krachten was achter de daadwerkelijke uitvoering van het sociaal akkoord, wat heeft geresulteerd in basiszorg, pensioen en minimumloon, wat nu in handen van de NDP leiders Bouterse en Adhin kapot is gegaan.' 'Gegeven dit laatste kan Ameerali natuurlijk niet gedecoreerd worden, want dat zou teveel de aandacht vestigen op een erg zere plek. Dan maar Adhin decoreren. Dat geeft bovendien een steuntje in de rug wanneer hij straks bij de verkiezingen in 2020 als de nieuwe leider van de NDP de NDP-lijst zal moeten aanvoeren.'

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina