Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nazaten immigranten in Nickerie gehuldigd

Nazaten Indiase immigranten in Nickerie gehuldigd

09/06/2018 03:34 - Beta Debidien

Het moment waarop de tachtigjarige Djamoenapersad Jagessar uit Wageningen wordt gehuldigd. Hij heeft zijn bijdrage geleverd als gebedsgenezer.

Het moment waarop de tachtigjarige Djamoenapersad Jagessar uit Wageningen wordt gehuldigd. Hij heeft zijn bijdrage geleverd als gebedsgenezer. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De Sociale en Culturele Vereniging Karishma heeft donderdag tien nakomelingen van de Brits Indische Immigranten in Nickerie gehuldigd. “Het is voor ons een heel belangrijke plechtigheid en we hebben besloten dit elk jaar te doen voor de Nickeriaanse gemeenschap”, zei voorzitter Laksminarain Doebay tijdens de huldiging in hotel Concord.

"Het gaat soms moeizaam om het sociale en culturele werk te doen, vooral omdat het bedrijfsleven niet gul geeft. Het kost veel geld om een activiteit uit te voeren, maar ondanks dat doen wij alle moeite om de idealen van Karishma hoog te houden en alles wat wij plannen uit te voeren." Eén van de doelstellingen van Karishma is om nazaten van de immigranten die hun sporen hebben verdiend door zich belangeloos in te zetten op het gebied van cultuur, sociaal werk, religie en sport, te eren.

De oudste van de groep van tien onderscheiden personen is de tachtigjarige Djamoenapersad Jagessar uit Wageningen. In zijn sociaal leven heeft hij zijn bijdrage geleverd aan de plaatselijke gemeenschap. Hij is daar ook bekend als gebedsgenezer. De andere gehuldigden zijn: Ashok Algoe, Aartie Basropansingh, Narin Bisseshar, Rachied Doekhie, Gautam Dwarka, Soeroedjkalia Ghirdharie, Radjkoemarie Jagmohansingh, Urmila Kamta-Baldew en Dhandew Rampadarath.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina