Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herregistratie lijnbussen afgerond

Herregistratie lijnbussen afgerond

09/06/2018 07:18

Herregistratie lijnbussen afgerond

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De herregistratie van de particuliere lijnbussen is vrijdag afgesloten. Deze registratie heeft over het algemeen een vlot verloop gehad. Wel is gebleken dat er lijnbussen rijden waarvan de beschikking al enkele jaren vervallen is. Dit meldt het NII.

Volgens de vergunningsvoorwaarden is een beschikking drie jaar na dagtekening geldig. De probleemgevallen hebben de aandacht van het directoraat Transport en Communicatie. Er wordt nu gewerkt aan een structurele oplossing. In het natraject zal door het ministerie een evaluatie volgen over hoe het proces is verlopen en welke stappen moeten worden genomen om het openbaar vervoer verder te ordenen.

Daarnaast zullen de dossiers met alle relevante data van de geregistreerde lijnbussen worden gedigitaliseerd. Het is sinds 2000 de negende poging vanuit de overheid om de sector landelijk te ordenen. Eerdere pogingen liepen tot nu toe op niets uit of stuitten op verzet van de lijnbushouders.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina