Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guno Burleson Pan-Amerikaans damkampioen

Guno Burleson Pan-Amerikaans damkampioen

09/06/2018 17:36 - Guillano Bruce

Guno Burleson werd zaterdag Pan-Amerikaans damkampioen.

Guno Burleson werd zaterdag Pan-Amerikaans damkampioen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Guno Burleson heeft het Pan-Amerikaans damkampioenschap op zijn naam geschreven. De Surinaamse dammer maakte zaterdagmiddag in de laatste ronde van het zonetoernooi geen fout tegen Amoni Afonsoewa. Dankzij de zege in de negende ronde op de Frans-Guyanees sloot 'Bul' het toernooi met veertien punten af als koploper op de ranglijst van 34 dammers. Het is voor Burleson de derde keer dat hij het toernooi wint.

Burleson slaat met de eindzege twee vliegen in één klap. Hij sleept niet alleen het kampioenschap in de wacht maar verkrijgt tegelijk de titel van Internationaal Grootmeester (GMI). Bij de Pan-Amerikaanse dambond geldt namelijk dat de winnaar van het zonetoernooi gepromoveerd wordt tot GMI. Burleson, die voorheen de titel van Internationaal Meester (MI) droeg, won het toernooi in het verleden weliswaar al twee keer maar de regel was toen nog niet ingevoerd.

Over het algemeen maakte Suriname een goede beurt tijdens het Pan-Amerikaans kampioenschap. Federatie Meester (MF) Arief Salarbaks liep nog net het semikampioenschap mis dat net als het kampioenschap kwalificatie voor het WK van volgend jaar betekent. Salarbaks speelde in zijn laatste wedstrijd remise tegen Martes en eindigde net als de Dominicaan op twaalf punten, maar moest vanwege minder weerstandpunten genoegen nemen met de vierde plaats. De Amerikaanse MI Igor Rybakov werd derde.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina