Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Derde cursus over kweken slachtkippen

Derde cursus over kweken slachtkippen in startblokken

09/06/2018 05:26 - Merredith Bruce

Derde cursus over kweken slachtkippen in startblokken

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Binnen drie jaar moeten driehonderd personen gecertificeerd zijn voor het kweken van slachtkippen. Dit doel heeft stichting Pluimvee Kwekerscollectief Suriname (PKS) zich gesteld. Ze treft voorbereidingen om de derde cursus ‘slachtkippenkweek’ te verzorgen sinds haar oprichting in juli 2017. De eerste cursus werd dat jaar gegeven en de tweede dit jaar.

Tijdens de cursus wordt de deelnemers geleerd waarmee ze rekening moeten gehouden bij de kweek van slachtkippen. Het zijn juist de simpele dingen, zoals de lichaamstemperatuur van een kip, die volgens PKS-vertegenwoordiger Ellen Naarendorp een verschil kunnen uitmaken.  De stichting krijgt logistieke ondersteuning van het ministerie van LVV. De PKS wil een ruggengraat zijn voor kleine ondernemers in de sector, omdat ze vindt dat deze groep, vergeleken met de 'grote jongens', kwetsbaarder is.

Dat doet ze door het behartigen van de belangen van kwekers en ondernemingen van kwekers in de Surinaamse pluimveesector. De aanstaande cursus is van 18 tot en met 29 juni en wordt drie keer in de week verzorgd. Iedereen mag zich aanmelden, ook personen die nog geen of slechts enkele kippen hebben en die als het ware bij nul beginnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina