Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds dwingt beslissingswedstrijd af

Yellow Birds dwingt beslissingswedstrijd af

08/06/2018 23:03 - John Zaalman

Yellow Birds-aanvaller Zefanio Breinburg (r) smasht de bal langs het tweemansblok van Marc Flu (l) en Gregory Levant van Yelyco.

Yellow Birds-aanvaller Zefanio Breinburg (r) smasht de bal langs het tweemansblok van Marc Flu (l) en Gregory Levant van Yelyco. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft de spanning weer teruggebracht in de mannenfinale van de Surinaamse Volleybalbond. Vrijdagavond werd in de vierde finalewedstrijd een setachterstand tegen Yelyco omgebouwd in een viersetwinst: 24-26, 25-18, 25-18, 25-20. De seriestand in de best-of-five finale is 2-2.

Het goed opgekomen publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal heeft waar gehad voor zijn geld. Onder anderen Zefanio Breinburg, Roberto Joval, Xandro Rijkland en Omar Peiter waren goed op slag bij de Gele Vogels. Keven Sporkslede, Furgil Ong A Fat, Dancell Leter en Gregory Levant bleken aan de andere kant niet instaat Yelyco over de horde te trekken.

Joval zegt dat "geloof" de sleutel is geweest in de triomf. "We waren gefocust en hebben na lange tijd een voorsprong behouden." Sporkslede: "We hebben niet gespeeld. Dat was het verschil. Yellow Birds is terecht winnaar geworden. Ze hebben ervoor gespeeld." De beslissende game 5 wordt woensdag gespeeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina