Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump overweegt gratie Muhammad Ali

Trump overweegt gratie Muhammad Ali

08/06/2018 19:07

De bokslegende Muhammad Ali die in juni 2016 overleed

De bokslegende Muhammad Ali die in juni 2016 overleed Foto: AP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump overweegt postuum gratie te verlenen aan voormalig wereldkampioen boksen Muhammad Ali. De legendarische atleet werd ooit veroordeeld door een militaire rechtbank, omdat hij dienst weigerde tijdens de oorlog in Vietnam.

In 1967 weigerde Ali gehoor te geven aan een oproep voor militaire dienst. Hij werd gearresteerd en verloor zijn wereldtitel en zijn bokslicentie. Hij verscheen drie jaar niet in de ring. In 1971 tekende Ali met succes beroep aan tegen zijn straf bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

De bokslegende overleed in juni 2016.Trump zei dat hij aan nog 3000 mensen overweegt gratie te verlenen. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina