Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slechte weg wordt aangepakt

Slechte weg wordt aangepakt

08/06/2018 16:44 - Gilliamo Orban

Bewoners van Apoera, Section en Washabo protesteerden tegen de slechte weg die langs de dorpen loopt

Bewoners van Apoera, Section en Washabo protesteerden tegen de slechte weg die langs de dorpen loopt Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het protest van bewoners van Apoera, Section en Washabo tegen de slechte weg, die langs de dorpen loopt, heeft vruchten afgeworpen. Bedrijven die in het gebied opereren, zoals Baitali Group, zijn na de straatdemonstratie gestart met het aanpakken van de acht kilometer lange weg, die veel gaten heeft, waardoor het regenwater blijft zitten.

De weg wordt daardoor moeilijk begaanbaar voor voertuigen. "De twee schoolbussen zijn gestopt om kinderen op te halen en dat was de directe aanleiding om te protesteren. Sommige kinderen moeten te voet over de slechte weg", schetst Ferdinand Simonds, kapitein van Section, de situatie. Andere kinderen gaan volgens hem met de taxi naar school, wat extra kosten oplevert voor de ouders.

Hij maakt duidelijk dat de maat vol is nadat bewoners meerdere keren aan de bel hebben getrokken. Er was donderdag een betoging waarbij de mensen van Section naar het districtscommissariaat in Apoera liepen om weer aandacht te vragen voor hun probleem. "We zijn toch een beetje tevreden dat de bedrijven zijn ingesprongen, maar we kijken uit naar een duurzame oplossing", aldus Simonds. Districtscommissaris Theresia Cirino van Kabalebo is ervan overtuigd dat de deplorabele weg nog dit jaar structureel aangepakt zal worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina