Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Situatie kruising Coesewijnestraat wordt herzien

Situatie kruising Coesewijnestraat wordt herzien

08/06/2018 00:13 - Merredith Bruce

Het kruispunt Coesewijnestr-Rust en Werk- en de Ephraïmzegenweg

Het kruispunt Coesewijnestr-Rust en Werk- en de Ephraïmzegenweg Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Na flink wat kritiek vanuit de gemeenschap, heeft de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie besloten om de verkeerssituatie op de kruising van de Coesewijnestraat, Rust en Werk- en de Ephraïmzegenweg te herzien. Er zullen heel binnenkort aanpassingen gepleegd worden bij de verkeerslichten, zegt afdelingshoofd Henk Wip tegen de Ware Tijd.

Het gaat om de fasering, cyclustijden en rijrichtingen. Vooral de drastische wijzigingen van de rijrichtingen hebben heel wat kritiek ontlokt van autobestuurders die gebruikmaken van het kruispunt. Die aanpassingen zijn begin februari doorgevoerd toen de nieuwe verkeerslichten in gebruik werden genomen. Het is sindsdien niet meer mogelijk om vanuit de Coesewijnestraat rechtdoor naar de Nieuwweergevondenweg te rijden en ook niet rechtsaf naar de Ephraïmzegenweg.

Verkeer vanuit de Ephraïmzegenweg mag niet meer rechtdoor naar de Rust en Werkweg. Of er met de aangekondigde aanpassing van de verkeerslichten teruggegaan zal worden naar de oorspronkelijke situatie, is nog niet duidelijk. "Ik wil nog niet zeggen wat het precies gaat worden anders gaat men mij daaraan vastspijkeren. De gevoelens van de gemeenschap worden wel meegenomen. Wij gaan daar serieus mee om", zegt Wip.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina