Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schrappen badpak uit Miss America

‘Schrappen badpak uit Miss America hun goed recht’

08/06/2018 20:07 - Van onze redactie

Deelnemers met badpakken op het podium bij de eerste avond van  de voorrondes van de Miss America Verkiezing 2018. Dit onderdeel is uit het contest geschrapt

Deelnemers met badpakken op het podium bij de eerste avond van de voorrondes van de Miss America Verkiezing 2018. Dit onderdeel is uit het contest geschrapt Foto: TNS  

PARAMARIBO - Jermain Tjin A Koeng, secretaris van de Stichting Beauties of Suriname Pageant, de organisatie achter de Miss en Mister Tropical Beauties Suriname-verkiezing vindt het schrappen van de bikinironde uit de Miss America verkiezing een goed recht van de organisatie.

"Als de Miss America organistie de badpakronde niet meer relevant vindt voor het verkiezen van de nieuwe Miss is dat hun goed recht die niet meer in de show te zetten", reageert hij tegenover DWT. Elke organisatie heeft volgens Tjin A Koeng het recht om op zijn of haar manier invulling te geven aan de competitie. En als organisator van een Miss verkiezing respecteer je het besluit van jouw mede pageant organisaties.

Met het schrappen van de badpakkenronde doet de Miss America 1989 organisatie recht aan de veranderde opvattingen sinds het uitbreken van de #MeToo-discussie. 'Vrouwen worden niet langer beoordeeld om hun uiterlijk, het moet gaan om talent, interesses en ambitie', legde bestuursvoorzitter Gretchen Carlson uit. De eerstvolgende Miss America-verkiezing is op 9 september. De verkiezingen is voortaan toegankelijk voor vrouwen van 'alle vormen en maten'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina