Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pseudo-minister Dikan niet achterhaald

Pseudo-minister Dikan niet achterhaald

08/06/2018 13:41 - Naomi Hoever

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Een maand nadat minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling aangifte heeft gedaan wegens het misbruiken van zijn naam heeft hij nog niets vernomen van de politie. “Ik heb aangifte gedaan omdat mijn naam door het slijk wordt gehaald”, zegt Dikan.

Omdat de oplichterspraktijken zich voortzetten, heeft hij ruchtbaarheid gegeven aan de zaak. Iemand met een oplichtersinborst geeft zich al geruime tijd uit als de minister. Die persoon zegt dat hij in een vergadering zit en een belkaart nodig heeft. Verschillende personen zijn hierin getrapt. De oplichter belde zijn slachtoffers constant op en sprak gejaagd. Ook koppelde de pseudo-minister aan het gesprek dat hij eten bij zijn slachtoffers gaat bestellen voor de vergadering. Dit deed hen vermoeden dat het werkelijk om de minister gaat.

Het nummer waarop het beltegoed is verstuurd is ook doorgespeeld aan de politie. De personen werden zorgvuldig uitgekozen; in veel van de gevallen kent de minister de slachtoffers niet. Dikan zegt dat ten minste zeven personen bij hem op kantoor zijn geweest om hun geld op te eisen omdat zij belkaarten voor hem zouden hebben gekocht. Het gaat om beltegoed van tussen de SRD 100 en 200 per persoon. Sommige slachtoffers hebben meerdere malen beltegoed gestuurd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina