Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond volgt met ‘argusogen' ontwikkelingen

Politiebond volgt met ‘argusogen' ontwikkelingen

08/06/2018 15:08 - Ivan Cairo

De waarnemend korpschef Antonio Chin die is vervangen en voormalig korpschef Agnes Daniel

De waarnemend korpschef Antonio Chin die is vervangen en voormalig korpschef Agnes Daniel Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Surinaamse Politiebond (SPB) is niet verrast over de vervanging van waarnemend korpschef Antonio Chin. Wel dat het nu al is gebeurd. Nu wordt er met “argusogen” gekeken naar de ontwikkelingen die zullen volgen, zegt woordoerder Revelino Eijk. Formeel is het bondsbestuur door de minister van Justitie en Politie (Juspol) nog niet op de hoogte gesteld van de vervanging van de korpsleiding.

Eijk merkt op dat de politiebond bijkans twee jaar geleden had aangedrongen op vervanging van de complete politietop. Alleen korpschef Agnes Daniel werd vervangen. "Kennelijk is de regering nu wel tot het besef gekomen of althans nu vindt ze het wel nodig dat te doen", aldus de woordvoerder. Eijk voert aan dat een mediationteam geleid door ex-president Jules Wijdenbosch ook had geadviseerd de complete politieleiding te vervangen, maar dat advies werd niet meegenomen.

Hij merkt op dat de communicatie en samenwerking met Chin veel beter was dan met Daniël. "Hij luisterde wel naar de noden die wij aankaartten, maar je zag geen verandering in de situaties." Chin heeft de jarenlange problemen die het korps plagen niet kunnen oplossen. "We kijken dus met argusogen naar hoe in de vervanging zal worden voorzien." De SPB hoopt op "een degelijke vervanging" zodat het politiekorps "nu wel tot grotere hoogte wordt gebracht".

De bond verwacht dat de nieuwe politieleiding er wel in zal slagen de problemen in het korps te helpen oplossen. Hij wijst op basiszaken zoals accommodatie, transport, persoonlijke uitrusting, vuurwapens, munitie, alsook trainingen. Dat de regering regelmatig laat weten dat ze krap bij kas is legt voor de SPB geen zoden aan de dijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina