Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pesticideflessen op rijstarealen worden opgeruimd

Pesticideflessen op rijstarealen worden opgeruimd

08/06/2018 04:07 - Beta Debidien

Lekhram Soerdjan die het startsein gaf van het project ‘Terughalen van lege pesticideflessen van de rijstvelden’

Lekhram Soerdjan die het startsein gaf van het project ‘Terughalen van lege pesticideflessen van de rijstvelden’ Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Landbouwminister Lekhram Soerdjan heeft donderdag in Nickerie het startsein gegeven van het project ‘Terughalen van lege pesticideflessen van de rijstvelden’. “We moeten ons realiseren dat wij te maken hebben met vergif dat dodelijk is voor ongedierte en alle andere dingen die leven in het milieu. Vandaar dat het van belang is dat wij de lege flessen die liggen op de velden opruimen”, zei de bewindsman.

Het project, waarin ook Nimos is betrokken, is voor 4,5 miljoen US dollar gefinancierd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Soerdjan zegt dat door dit initiatief de schade aan het milieu wordt beperkt. De bewindsman is er mee ingenomen dat de importeurs van pesticiden bereid zijn om het project te ondersteunen.

Adjunct districtssecretaris Joyce Toelsie zegt dat de bestuursdienst sedert 2006 bezig is met het ophalen van petmateriaal in Nickerie. Twee jaar daarna werd een piek bereikt van zestig ton petmateriaal op jaarbasis. Ze is blij met het initiatief. "We hopen dat de landbouwers echt gebruikmaken van de gelegenheid om al hun lege flessen te brengen naar de inzamelpunten, zodat ze weggehaald kunnen worden uit het milieu."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina