Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onlineradio in plaats van op frequentie

Onlineradio in plaats van op frequentie

08/06/2018 05:07 - Naomi Hoever

Onlineradio in plaats van op frequentie

 

PARAMARIBO - Om de rompslomp met een vergunningaanvraag te omzeilen, gaan personen aan de slag met onlineradiostations. Het spectrum van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname blijkt vol te zijn waardoor er geen frequenties meer beschikbaar zijn.

Kenrich Cairo is één van de personen die binnenkort onlineradio en -televisie wil aanbieden. Zijn focus is voornamelijk gericht op het binnenland waar er naar zijn zeggen weinig tot geen educatiemogelijkheden zijn. Hij wil met 'A Keema Ketabuna' korte documentaires maken over gebruiken en tradities in het achterland. De naam van zijn station staat voor een drum en een strijder. Hij vertaalt het als: "Niets word je gegeven. Je moet ervoor strijden."

De testuitzending vindt over twee weken plaats, terwijl hij de zenders op 10 oktober - Dag der Marrons - wil openstellen voor het publiek. Tussen nu en oktober zal Cairo beeldmateriaal verzamelen om de uitzendingen te draaien. Om kwaliteit te bieden wil hij niet 24 uur per dag en ook niet dagelijks in de ether zijn.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina