Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medewerkers ambassade VS in Havana ziek

Medewerkers ambassade VS in Havana ziek

08/06/2018 21:06

Medewerkers ambassade VS in Havana ziek

Foto: GETTY  

HAVANA - Opnieuw zijn twee medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Havana ziek geworden. Artsen onderzoeken nog wat hun precies mankeert. Dat heeft een woordvoerder van Buitenlandse Zaken vrijdag gezegd, zonder in details te treden. “Mogelijk zijn dit twee nieuwe gevallen, maar dat is medisch nog niet bevestigd''.

Eind 2016 werden voor het eerst mysterieuze klachten gemeld uit Cuba. De slachtoffers waren diplomaten of familieleden. Uiteindelijk kregen 24 personen last. Destijds werd gesuggereerd dat 'akoestische aanvallen' hebben geleid tot licht hersenletsel, met hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Bewijzen daarvoor zijn tot dusver niet gevonden.

Deze week kwamen van de consulaire dienst in de Chinese stad Guangzhou plotseling berichten over vergelijkbare problemen door vreemde geluiden. Enkele medewerkers zijn gerepatrieerd. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina