Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IMF leent Argentinië 50 miljard US dollar

IMF leent Argentinië 50 miljard US dollar

08/06/2018 02:06

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde (rechts) had in mei een ontmoeting met Nicolas Dujovne de minister van Financiën van Argentinie.

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde (rechts) had in mei een ontmoeting met Nicolas Dujovne de minister van Financiën van Argentinie. Foto: AP  

BUENOS AIRES - Argentinië en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben een akkoord bereikt over een lening van 50 miljard US voor de komende drie jaar.

Argentinië had het IMF op 8 mei om hulp gevraagd om de waarde van de Argentijnse peso te stutten. De munt verloor begin mei bijna een kwart van zijn waarde. De regering van president Mauricio Macri heeft zich verplicht het begrotingstekort sterk terug te dringen.

Het akkoord is een keerpunt in de relatie tussen Argentinië en het IMF. Het Zuid-Amerikaanse land wilde lang geen zaken doen met het IMF. Veel Argentijnen vinden dat de economische crisis in het land in 2001-2002 kwam door de strenge maatregelen die waren opgelegd door het monetair fonds. Ze protesteerden de afgelopen weken tegen het verzoek om een lening. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina