Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik was ondersteboven’

‘Ik was ondersteboven’

08/06/2018 10:03 - Merredith Bruce

‘Ik was ondersteboven’

 

PARAMARIBO - “Ze was een harde werker, vooruitstrevend en ze heeft altijd voor zichzelf gezorgd.” Dat wordt gezegd over de 35-jarige Isra Kemble-Nazir die woensdag tijdens haar werk bij pompstation Rock Oil aan de Magentakanaalweg is doodgeschoten door haar echtgenoot Miquel K (35).

Een bron die het koppel van dichtbij heeft gekend, vertelt aan de Ware Tijd dat de aanleiding gezocht moet worden in de relationele sfeer. De persoon vertelt dat de vrouw twee maanden terug besloot om van haar man te scheiden, nadat hij haar zou hebben geslagen. Dat was de directe aanleiding. Ze liep daardoor letsel op aan haar oor. De vrouw deed aangifte bij de politie en is vervolgens verwezen naar de arts. Echter, volgens de informant is de aangifte niet afdoende afgewikkeld, hoewel men ervan op de hoogte was dat de man een wapendrager was. "Ik vind dat men er niet echt serieus mee is omgegaan."

De vrouw, die enig kind was van haar ouders, besloot om bij haar moeder in te trekken en vroeg de man om van haar weg te blijven. Op gegeven moment zou de man zijn deel van het geld waarmee de vrouw een auto had gekocht terug hebben geëist. Echter, dat was volgens de bron een smoes van hem om nog contact te kunnen hebben met de vrouw. "Hij kon het eigenlijk niet verkroppen dat ze van hem wilde scheiden. Hij moest haar gewoon terug hebben. Hij gebruikte die auto als argument."

Woensdag ging de man naar het pompstation om met de vrouw te onderhandelen over het geld. Ze was op dat moment achter de balie in de shop. Naar de krant verneemt, hebben haar collega's geprobeerd tot de man te praten. Echter, hij zou geen moment agressief of ander gedrag hebben getoond waaruit zou moeten blijken dat hij tot iets ergs zou overgaan. "Eén van de collega's heeft nog geprobeerd om hem naar buiten te brengen." Op camerabeelden is te zien hoe de man zich plotseling omkeert en gericht een aantal keren met zijn vuistvuurwapen op de vrouw schiet. "Er was geen bedreiging vooraf. Hij heeft gericht en bewust geschoten."

Niemand had verwacht dat de man tot zoiets zou overgaan. "Ik was ondersteboven", zegt de kennis. "Hij was wel jaloers. Te jaloers zelfs. Hij kon niet zonder haar, maar hij was een hele rustige man. Iedereen kent hem als een rustige man, maar hij heeft zich laten gaan." Miquel K. heeft zich kort na zijn daad aangemeld bij de politie en is vervolgens aangehouden en ingesloten. Het tweetal heeft samen een kind van vijf en de vrouw heeft een kind van elf jaar uit een eerdere relatie. Nazir werkte al tien jaar als administratief medewerkster bij het pompstation en had ook leidinggevende taken. Het pompstation blijft tot nader order gesloten. Een collega die alles heeft zien gebeuren, wordt psychisch begeleid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina