Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geerlings-Simons belooft ABS-personeel te bemiddelen

Geerlings-Simons belooft ABS-personeel te bemiddelen

08/06/2018 09:07 - Wilfred Leeuwin

Geerlings-Simons belooft ABS-personeel te bemiddelen voor loonsverhoging

Geerlings-Simons belooft ABS-personeel te bemiddelen voor loonsverhoging Foto: Wilfed Leeuwin  

PARAMARIBO - Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft het personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) beloofd bij de regering te gaan bemiddelen om hen in aanmerking te laten komen voor een loonsverhoging.

Onder aanvoering van vakbondsleider Robby Berenstein van de vakcentrale C-47 togen de medewerkers die al langer dan een maand staken, donderdag naar De Nationale Assemblee. Er is al sinds 2016 geen verhoging geweest van het salaris, terwijl dit wel is overeengekomen met de ABS-directie en de regering in een collectieve arbeidsovereenkomst. Een beloofde koopkrachtver- sterking is ook uitgebleven.

Berenstein maakte Geerlings-Simons duidelijk dat verschillende gesprekken en brieven aan de vicepresident en aan de minister van Financiën niets hebben opgeleverd. Ook gesprekken bij de Bemiddelingsraad leverden niets op. De parlementsvoorzitter concludeerde zelf dat het ABS-personeel terug is bij waar het is begonnen in het streven om een loonsverhoging.

Geerlings-Simons erkende dat er op dit moment een crisis is in het land waaronder eenieder lijdt. Zij beloofde de situatie van het ABS-personeel zo snel als mogelijk bespreekbaar te maken bij de regering. Wel stelde ze dat haar bemiddeling alleen geldt voor het ABS en niet voor eventuele looneisen die de andere bonden die de petitie hebben ondertekend, zouden hebben.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina