Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-journalist dWT doodgeschoten

Ex-journalist dWT doodgeschoten bij roofoverval

08/06/2018 10:20 - Van onze redactie

Isaak Poetisi.

Isaak Poetisi. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Isaak Poetisi, ex-journalist, is één van de twee dodelijke slachtoffers die zijn gevallen donderdag bij een roofoverval nabij Cabendadorp in het district Para. Het andere slachtoffer, Zillavana Mangkoeredjo, stierf ter plekke en Poetisi overleed in de ambulance op weg naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Poetisi heeft een aantal jaren bij de Ware Tijd gewerkt als verslaggever. Zijn voorkeur ging voornamelijk uit naar human interest stories en ontwikkelingen in de districten en de randstad. Hij heeft ook enige tijd zijn krachten als journalist gegeven bij Times of Suriname en Starnieuws.

De politie van Zanderij kreeg een melding dat een voertuig op de Krakaweg ter hoogte van de Sabakoekreek was beschoten door rovers. Ter plekke aangekomen troffen politieagenten het voertuig aan waarmee de vier slachtoffers zich verplaatsten. De vrouw vertoonde geen tekenen van leven meer. Twee zwaargewonden werden per ambulance naar de stad vervoerd, maar onderweg bezweek Poetisi aan zijn verwondingen.

Het vierde slachtoffer dat ongedeerd is gebleven, heeft verklaard dat zij in de richting van Zanderij reden toen zij ter hoogte van de Sabakoekreek een terreinwagen op de weg zagen. Het leek erop alsof de bestuurder van dat voertuig op de weg wilde keren, waardoor de bestuurder van de naderende auto stopte. Op dat moment stapten twee gewapende mannen uit de terreinwagen en één van hun schoot twee keer met een jachtgeweer op het voertuig. Drie van de inzittenden werden geraakt. Onder bedreiging vroegen de rovers naar geld en goud en doorzochten de auto. De daders sloegen daarna op de vlucht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina