Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Crècheleidsters zoeken hulp bij DNA

Crècheleidsters zoeken hulp bij DNA

08/06/2018 07:02 - Wilfred Leeuwin

Crècheleidster Aretha Winter die de petitie voorlas

Crècheleidster Aretha Winter die de petitie voorlas Foto: Wilfed Leeuwin  

PARAMARIBO - Crècheleidsters van de Ingrid-crèche van ‘s Lands Hospitaal hebben donderdag een petitie aangeboden aan verschillende overheidsinstanties en De Nationale Assemblee. In de petitie vragen zij dat DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons haar invloed aanwendt dat de crèche blijft bestaan. Er worden meer dan negentig kinderen opvangen en er werken vijftien personen.

Geerlings-Simons die de petitie niet zelf in ontvangst kon nemen omdat zij in een vergadering zat, liet zich vertegenwoordigen door twee van haar medewerkers. Crècheleidster Aretha Winter die de petitie voorlas, zegt dat de directie van de instelling plotseling heeft aangekondigd dat op 15 september de crèche voorgoed de deuren sluit. Er is totaal niet gesproken over wat er zal gebeuren ten aanzien van de opvang van de kinderen en meer nog de arbeidsplaatsen van de medewerkers.

Volgens Winter, die de aanwezige journalisten te woord stond, heeft de directie als reden voor de sluiting opgegeven dat het financieel niet langer haalbaar is de crèche in stand te houden en de salarissen van de leidsters te betalen. "Wij begrijpen er niets van omdat de crèche voor een deel wordt gedraaid uit de opbrengsten die de ouders van de kinderen maandelijks betalen", zegt Winter. De instelling biedt opvang aan kinderen van personeel dat werkt bij 's Lands Hospitaal, Sint Vincentius Ziekenhuis en elders.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina