Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Communicatie doet korpschef das om

Communicatie doet korpschef das om

08/06/2018 08:08 - Ivan Cairo

De woensdag uit zijn functie ontheven waarnemend korpschef Antonio Chin.

De woensdag uit zijn functie ontheven waarnemend korpschef Antonio Chin.  

PARAMARIBO - Commissaris Antonio Chin is uit zijn functie als waarnemend korpschef gezet omdat justitieminister Stuart Getrouw zich door hem gepasseerd en miskend voelde. Een aantal zaken dat recentelijk binnen het korps heeft plaatsgevonden vernam de bewindsman via de pers of te elfder ure via een WhatsApp-bericht van de korpschef.

Getrouw zou onder meer over bepaalde ontwikkelingen en acties die te maken hebben met het onderzoek naar de recente berovingen voor de kust in het ongewissse zijn gelaten door de korpschef. Zo blijkt uit brieven die de bewindsman de afgelopen dagen naar Chin heeft gestuurd. De Ware Tijd had inzage daarin.

In een brandbrief van 1 juni wordt Chin erop gewezen dat hij zich vaker niet heeft gehouden aan de rapportageplicht jegens "het bevoegd gezag, in deze de minister van Justitie en Politie". De korpschef werd verweten in de eerste week van mei gesprekken te hebben gearrangeerd met de politie van Guyana zonder met de minister te hebben afgestemd of "vooraf toestemming en goedkeuring" van de bewindsman te hebben gekregen.

Getrouw stelt verder dat hij op 13 mei via de media heeft vernomen dat in de moordzaak van een politieagent een verdachte zich had aangemeld en was aangehouden. Het schoot de minister ook in het verkeerde keelgat dat hij één dag vóór vertrek viaWhatsApp door Chin op de hoogte werd gesteld dat een delegatie van het korps op 20 mei naar Guyana zou vertrekken. "Ook in dit geval heeft u geen afstemming gepleegd met de minister", stelt Getrouw.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen