Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Behandeling zaak KFC-moord uitgesteld

Behandeling zaak KFC-moord uitgesteld

08/06/2018 18:07 - Van onze redactie

Behandeling zaak KFC-moord uitgesteld

 

PARAMARIBO - De strafzaak tegen de verdachten Shaquille B. en Chawilla R. die terecht staan voor de brute moord op KFC-manager Majorie Willems in juli vorig jaar aan de Wilhelminastraat, is donderdag na enkele minuten uitgesteld door kantonrechter Siegline Wijnhard. De voortgang van de zaak werd gehinderd doordat nieuw bewijsmateriaal onvolledig was. Advocaat Maureen Nibte beschikt niet over het beeldmateriaal dat zij had opgevraagd bij officier van justitie Claudia Bruinings.

De beelden die de advocaat had opgevraagd, waren bemachtigd door de politie na de aanhouding van Shawilla R. Ze zouden volgens de raadsvrouw een belangrijke rol kunnen vervullen bij de verdere behandeling van de zaak. Nibte zei dat zij niet kan werken met hetgeen het Openbaar Ministerie (OM) haar wil geven. "De beelden waar ik het over heb zijn vastgelegd tussen zeven en negen uur in de ochtend. De openbare aanklager zei dat het OM werkt met wat de politie heeft overlegd aan materiaal. Zij beloofde de advocaat achter de beelden te gaan.

De rechter vroeg de advocaat of het wel noodzakelijk is om uren aan beeldmateriaal te bekijken tijdens de zitting, waarop Nibte vertelde dat zij - zoals bij de vorige zitting was afgesproken - de beelden eerst zelf gaat bekijken. "Ik zou op deze zitting aangeven of het nodig is om in aanwezigheid van publiek beelden te bekijken, maar nu kan dat niet omdat het materiaal onvolledig is."

Eerder in het proces zijn de beelden van de brute moord bekeken. Hierop is duidelijk te zien hoe de verdachte het slachtoffer minuten lang bewerkt met een verstelbare sleutel. Willems verzette zich meer dan tien minuten en werd op verschillende momenten vermoedelijk ondervraagd door de verdachte terwijl zij badend in bloed slagen incasseerde. Toen Shawilla R. De brandkast niet kon openkrijgen, verliet ze het gebouw.

Politiemannen die aanhoudingen hebben verricht in de zaak, hebben tijdens hun getuigenis verteld dat alles erop wijst dat er sprake is geweest van een mislukte beroving. De verdachten kwamen donderdag niet aan het woord. De zaak is verdaagd naar 21 juni.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina