Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte van zeeroof aangehouden in Guyana

Verdachte van zeeroof Sanbat aangehouden in Guyana

07/06/2018 12:51 - Van onze redactie

Premnauth Persaud alias Sanbat.

Premnauth Persaud alias Sanbat. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De verdachte Sanbat die door de Surinaamse politie werd gezocht in verband met de brute zeeroof op 27 en 28 april is dinsdag aangehouden in Guyana. Sanbat wordt als één van de hoofdverdachten aangemerkt.

De redactie verneemt van bronnen uit Guyana dat de verdachte geheten Premnauth Persaud te Barbice in Guyana werd aangehouden. De Guyanese politie had reeds het vermoeden dat de verdachte naar Guyana was uitgeweken nadat één van de boten waarmee de zeeroof was gepleegd " Cristina-1 SK-1221" in Guyana was aangetroffen en in beslag werd genomen.

De eigenaar van de boot is ook in belang van het onderzoek door de Guyanese politie gearresteerd. Eén van de slachtoofers  die naar Guyana was afgereisd herkende de boot die was gebruikt tijdens de zeeroof. Ook het lijk van één van de vissers dat in de Corantijnrivier op op 10 mei werd aangetroffen deed sterk vermoeden dat de verdachte zich in Guyana bevond. De Guyanese politie en het korps Politie Suriname onderzoeken de zaak verder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina