Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Van Assen wint Odesur-goud

Van Assen wint Odesur-goud

07/06/2018 13:05 - Terence Oosterwolde

Van Assen wint Odesur-goud

Miguel van Assen heeft goud behaald op het hink-stap-springen tijdens de Odesur. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Miguel van Assen heeft met een nieuw Odesur-record de gouden medaille gewonnen tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Cochabamba, Bolivia. Hij stelde de titel donderdag veilig met zijn laatste sprong, waarmee de Surinamer kwam tot een afstand van 16,81 meter op het hink-stap-springen.

In Estadio de Atletismo in Parque La Torre opende de twintigjarige Van Assen met een afstand van 16,43 meter, gevolgd door 16,21 en 16,56 meter. Na het overslaan van de vierde poging rondde hij af met 16,69 en haalde goud binnen bij zijn laatste poging; 16,81 meter. Dat was direct ook een nieuw Odesur-record. Eerder won zwemmer Renzo Tjon A Joe goud en brons in Cochabamba.

Vier jaar geleden tijdens de tiende Odesur in Chili was Van Assen vierde geworden op hetzelfde onderdeel. Hij sprong toen een persoonlijk record van 15,54 meter. Sindsdien ging hij met rasse schreden vooruit en won hij onder meer goud tijdens de Youth Olympics en is hij Zuid-Amerikaans kampioen op de triple jump. Zijn personal best is 16,94 meter.

De Braziliaan Mateus de Sa pakte donderdag het zilver met een afstand van 16,76 meter. De Venezolaan Leondan Ramos, die was ingeschreven met een afstand van 16,18 meter, legde beslag op het brons met een sprong van 16,23 meter. Aanvankelijk waren er acht deelnemers, maar de Braziliaan Almir Dos Santos trok zich terug.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina