Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood en West United in bekerfinale

Robinhood en West United in bekerfinale

07/06/2018 01:47 - Marinio Balsemhof

Robinhood en West United in bekerfinale

Saverio Adeni van Robinhood wint het duel om de bal van Galgyto Talea van Notch (r). Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Robinhood maakt nog steeds kans op de dubbel. De recordkampioen van Suriname plaatste zich woensdagavond voor de finale van de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) door zich in een spannende halvefinalewedstrijd met 2-1 te ontdoen van Notch.

Door goals van Ivanildo Rozenblad en Mitchell Kissoor stelde Binhood de finaleplaats veilig. Om de titel wordt gespeeld tegen West United, dat eerder op de avond met 3-2 won van SNL. Robinhood-coach Roberto Gödeken was erg blij met de overwinning. "In de competitie hadden wij gelijkgespeeld en we wilden niets anders dan deze wedstrijd winnen", zei hij. De voetbaloefenmeester wijst er ook op dat deze overwinning voor een enorme boost zorgt in de strijd om de landstitel.

Zoals was voorspeld werd het een spannende wedstrijd tussen Robinhood en Notch, de twee ploegen die ook domineren in de reguliere competitie. Beide ploegen wilden zo snel mogelijk tot doelpunten komen, maar hadden teveel haast in de opbouw. Dat leidde tot veel balverlies. Desondanks had Robinhood toch een licht overwicht en kon daar één keer munt uitslaan. Goaltjesdief Rozenblad schoot een achterzet van Roche Rosebel strak en laag in, waardoor zijn ploeg de rust inging met een voorsprong.

Ook in de tweede helft was Robinhood de betere, maar kon pas in blessuretijd de tweede goal maken toen de ingevallen Mitchell Kisoor een lage voorzet van Cerezo Haabo intikte; 2-0. Kort daarna reduceerde Enfri Saling nog de achterstand, maar de ploeg uit Moengo had geen tijd meer om tenminste gelijk te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen