Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Mijn partner zou dit niet doen met ons kind’

‘Ik ken mijn partner niet als iemand die dit met ons kind zou doen’

07/06/2018 09:27 - Van onze redactie

‘Ik ken mijn partner niet als iemand die dit met ons kind zou doen’

 

PARAMARIBO - “Het was half elf in de avond toen ik thuis kwam van het werk. Ik kwam mijn dochtertje aantreffen met stuiptrekkingen, rode plekken op het lichaam en een bijtwond in haar gezicht. Ik probeerde haar wakker te krijgen, maar het lukte niet. Shafiek was toen even niet binnen, maar hij was thuis met ons kind. Ik was aan het werk. Ik weet niet wie het gedaan heeft. Ik ken mijn partner niet als iemand die dit met ons kind zou doen.”

Dit zei verdachte Warsha B., die samen met Shafiek B. terecht staat voor de moord op hun vijf maanden oude baby. De vrouw, die op 16 maart voorlopig in vrijheid werd gesteld, omdat de bezwaren tegen haar niet zo ernstig zijn, werd woensdag als getuige gehoord. Haar partner keek rustig toe, terwijl ze haar ervaringen deelde met kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor. Het stel werd gearresteerd in het ziekenhuis toen bleek dat de baby was overleden door zware mishandeling. Het kind zou kneuzingen aan de armen hebben en ook de hersenen waren beschadigd.

Shafiek B. vertelde de rechter dat hij het kind nooit heeft geslagen. "Ik heb haar niet gebeten en ook nooit geslagen. Ik heb haar wel geschud", bekende hij. Valstein-Montnor reageerde verbaasd op zijn verklaring. Officier van justitie Astrid Niamat vroeg Warsha B. daarop of zij enig idee heeft wie het kind zou hebben mishandeld. "Ik zou het niet weten. Ik ken Shafiek niet als iemand die zoiets zou doen. Ik weet echt niet wie dit gedaan heeft. Hij belde me altijd op als er iets aan de hand was met Riley.

Op vragen van advocaat Nalini Ramnarain zei de moeder na dat incident niets verkeerds te hebben gemerkt. "Er waren wel een heleboel spanningen bij Shafiek in de familie. Het leek erop dat mijn schoonzus ons kind wilde afpakken. Wij hadden Riley enige tijd bij haar gelaten, maar namen ons kind weer terug toen zij zich vreemd gedroeg. De officier zei dat ze een paar medische specialisten en getuigen wil horen om wat onduidelijkheden weg te nemen. De zaak wordt op 15 augustus verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina