Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dikke mist doet Caribbean Airlines op en neer vliegen

Dikke mist doet Caribbean Airlines op en neer vliegen

07/06/2018 15:38 - Van onze redactie

Dikke mist doet Caribbean Airlines op en neer vliegen

 

PARAMARIBO - Passagiers op de vlucht van Caribbean Airlines zullen hun vlucht naar Paramaribo vanuit Trinidad afgelopen maandag niet snel vergeten. Dikke, laag hangende, mist en de afwezigheid van het Instrument Landing System (ILS)-systeem maakte dat het toestel meerdere keren tussen Trinidad en Paramaribo ging. In eerste instantie werd na een afgebroken landing, meerdere keren gecirkeld boven de luchthaven, alvorens de Caribbean Airlines bemanning besloot terug te keren naar Trinidad.

Na bijtanken werd wederom richting Suriname gekoerst, met als resultaat wederom een afgebroken landing. "We werden toen voor de tweede keer naar Trinidad teruggevlogen, waar wij nu wel mochten uitstappen en op de luchthaven wat te eten kregen", vertelt een passagier. Bij de derde keer lukte het de bemanning de kist wel aan de grond te krijgen. Echter was ondertussen al een half etmaal verstreken. "Ik zeg het je eerlijk; ik had ondertussen behoorlijk de zenuwen", bekent de passagier.

Het gebeurt wel vaker dat vliegtuigen door dikke mist niet kunnen landen en moeten uitwijken, echter het op en neer gaan van Caribbean Airlines blijkt vrij uitzonderlijk. De grote boosdoener is het al langer dan een jaar niet functionerende ILS op Zanderij, dat vliegtuigen in staat moet stellen ook bij slecht zicht op basis van de apparatuur een precisielanding te kunnen maken.

Faizel Baarn, directeur van de Luchtvaartdienst, belooft dat per eind juli het probleem is opgelost. "Het complete systeem wordt vernieuwd. We hebben een maand terug al alle apparatuur gekocht en aangevoerd. We zitten nu in de fase van installeren." Hij zegt verder dat de oude apparatuur al 23 jaar oud is. En dat terwijl het na elf jaar moet worden vervangen. Het gevolg was een vaak onnauwkeurig systeem dat ook nog frequent uitviel. Ongeveer een jaar terug werd het compleet uit gebruik gehaald.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina