Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Floyd Mayweather best betaalde atleet

Floyd Mayweather best betaalde atleet

05/06/2018 19:42

Floyd Mayweather best betaalde atleet

 

NEW YORK - Bokser Floyd Mayweather is nog steeds de best betaalde atleet op de aardbol. Zijn financieel vermogen bedraagt ruim 1 miljard US dollar. Dat schat het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat woensdag zijn jaarlijkse top 100 van best betaalde sporters publiceerde. Volgens de lijst, die in het voorjaar van 2017 is opgesteld, verdiende de top drie van de best verdienende atleten 259 miljoen US dollar.

De gevierde voetballers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi kwamen samen met basketballegende LeBron James tot dat bedrag. Floyd 'Money' Mayweather doet zijn bijnaam eer aan en slaat de drie grootheden een jaar later in een avond een financiële knock-out. Mayweather dankt zijn grootste 'betaaldag' waarbij hij het grootste deel van zijn vermogen uit zijn sportgeschiedenis binnenhaalde aan de winst op mixed martial arts-vechter Conor McGregor.

McGregor is ook in de top vijf van de meest betaalde atleten beland door dit gevecht. Dit gevecht werd sportjournalisten en fans over de hele wereld het meest gehypete sportevenement ooit genoemd. Het lijstje van meest betaalde atleten word aangevuld door Leo Messi met een vermogen van 111 miljoen US dollar, Cristiano Ronaldo met 108 miljoen US dollar, Conor McGregor met 99 miljoen US dollar en Neymar Jr. 90 miljoen US dollar. Quotenet.nl/GiveMeSport/Forbes

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen