Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geweld in Nicaragua eist meer doden

Geweld in Nicaragua eist meer doden

03/06/2018 18:47

Geweld in Nicaragua eist meer doden

Foto: Washingtonpost.com  

MANAGUA - Na wekenlange protesten tegen de regering is het geweld in Nicaragua verder geëscaleerd. Volgens plaatselijke media kwamen er zaterdag weer vijf mensen om het leven, onder wie een Amerikaanse staatsburger.

De Midden-Amerikaanse staat wordt al weken opgeschrikt door hevige protesten. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn al meer dan honderd mensen om het leven gekomen. De politie spreekt van 39 doden. De demonstranten eisen het aftreden van het socialistische staatshoofd Daniel van Ortega, die sinds 2007 aan de macht is. Ortega wordt beschuldigd van een autoritair regeringsbewind.

De protesten waren oorspronkelijk het gevolg van een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen medio april. Inmiddels eisen de betogers het aftreden van Ortega en de beëindiging van de repressie en de perscensuur. Ortega verwerpt alle beschuldigingen.

De Amerikaanse ambassadeur in Managua bevestigde de dood van haar landgenoot. Volgens plaatselijke media bezat de 48-jarige een bar in Managua en werd hij 's nachts door criminelen vermoord. Volgens de mensenrechtenorganisatie ANPDH kwamen de vier anderen om het leven bij nachtelijke rellen in de stad Masaya, ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Managua. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina