Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump ontmoet Kim in Singapore

Trump ontmoet Kim in Singapore

01/06/2018 19:47

President Donald Trump en de Noord-Koreaanse gezant Kim Yong Chol (links) schudden elkaar de hand na de ontmoeting in het het Witte Huis

President Donald Trump en de Noord-Koreaanse gezant Kim Yong Chol (links) schudden elkaar de hand na de ontmoeting in het het Witte Huis Foto: AP  

WASHINGTON - De ontmoeting van president Donald Trump met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat 12 juni in Singapore toch door. Trump heeft dit gezegd na een gesprek met een Noord-Koreaanse gezant in het Witte Huis.

De gezant, Kim Yong-chol, bracht Trump een brief van Kim Jong-un. Die was volgens Trump vriendelijk en interessant. Eerder zegde Trump de voorgenomen bijeenkomst in Singapore af, omdat Kim nare dingen over de VS had gezegd.

De ontmoeting met de Noord-Koreaanse gezant en de brief van Kim kunnen volgens de Amerikaanse president leiden tot een nieuwe relatie die op 12 juni begint. Hij dankte daarbij de Chinese president Xi Jinping die volgens hem een heleboel heeft geholpen bij het tot stand komen van de contacten tussen Washington en Pyongyang.

Trump gelooft dat Noord-Korea serieus van nucleaire zaken af wil en zegt dat hij ernaar uitziet de sancties tegen Noord-Korea te kunnen opheffen. Hij heeft naar eigen zeggen niet over mensenrechten gepraat met Kim Yong-chol, maar wel over de mogelijkheden de oorlog tussen beide landen officieel te beëindigen. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina