Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-vergadering over Suralco/Alcoa

Komende week DNA-vergadering over Suralco/Alcoa

01/06/2018 14:12 - Merredith Bruce

Komende week DNA-vergadering over Suralco/Alcoa

Foto: flickr.com  

PARAMARIBO - Het parlement zal volgende week een vergadering uitschrijven over de kwestie Suralco/Alcoa. De leiding van het college heeft de president vorige week een brief gestuurd waarin er onder meer gevraagd wordt waar de wijzigingsvoorstellen van de Brokopondo Overeenkomst blijven. Dat heeft DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons donderdag bekendgemaakt in het parlement.

VHP-parlementariër Dew Sharman vroeg om duidelijkheid naar aanleiding van berichten over de ontmanteling van de Paranam plant door Suralco. "De kwestie speelt al geruime tijd. Het is een nationale zaak en ik vind dat we hier talmen om deze informatie te krijgen", zei Sharman. Hij heeft een beroep gedaan op de regering om het parlement zo snel als mogelijk te voorzien van informatie over de status van de overeenkomst en wat het mandaat is van de onderhandelingscommissie.

De leiding van het parlement heeft de regering twee weken de tijd gegeven om antwoord te geven op de brief die is gestuurd. Echter, Simons zei dat met of zonder antwoord er "als alles goed zit" toch een openbare vergadering zal worden uitgeschreven komende week.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina