Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 5.000 handtekeningen voor invoering avondopleiding

5.000 handtekeningen voor invoering avondopleiding

29/05/2018 08:47 - Merredith Bruce

5.000 handtekeningen voor invoering avondopleiding

 

PARAMARIBO - Het verzamelen van vijfduizend handtekeningen in twee maanden voor de invoering van avondopleidingen op de universiteit, getuigt volgens jongerenbeweging Ispeak van de pure noodzaak van dit onderwerp. Zo stelt Furnen Kofie van de beweging tegenover de Ware Tijd. De organisatie werd vaker benaderd door jongeren die zeiden dat ze graag een studie willen doen aan de Anton de Kom Universiteit, maar dat ze dit vanwege hun werk ’s morgens niet kunnen. De universiteit biedt nu alleen ochtendopleidingen.

Kofie nam op 28 maart het initiatief om handtekeningen te verzamelen en daarmee draagvlak voor een verzoek te krijgen voor de invoering van avondopleidingen. Er is ook gesproken met de onderwijsbonden BvL en ALS en de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten om draagvlak te krijgen. Leden van de beweging gingen naar strategische plekken waar er veel jongeren komen, om de handtekeningen te verzamelen. Hoewel het streven van de organisatie voor minimaal vijfduizend handtekeningen is bereikt, zegt Kofie dat er zelfs meer personen bereikt konden worden. Echter, dat is vanwege organisatorische omstandigheden niet gelukt maar die mogelijkheid is er nu wel.  

De actie zou maandag stoppen en de lijst zou vandaag met een petitie worden aangeboden aan de voorzitter van het parlement. Echter, Kofie kreeg te horen dat dit pas op 12 juni kan. De beweging heeft daarom besloten om de handtekeningenactie digitaal voort te zetten. Dit houdt in dat op Facebook nog handtekeningen kunnen worden geplaatst.  

De organisatie voelt zich met de vijfduizend handtekeningen gesterkt in haar strijd voor het instellenvan avondopleidingen op de universiteit. Kofie is ervan overtuigd dat hiermee meer universitair kader gecreëerd zal worden. "Dit is iets voor Suriname, voor de ontwikkeling van ons land. Ik verwacht dat men er alles aan zal doen om deze mogelijkheid gestalte te geven." De organisatie is van plan om de lijst met handtekeningen en de petitie ook aan te bieden aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Nationaal Jeugdparlement.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina