Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Cybercriminaliteit harder aanpakken'

'Cybercriminaliteit harder aanpakken'

27/05/2018 07:07 - Ivan Cairo

Staatsolie voert veiligheid op

Foto: cyberarms.wordpress.com  

PARAMARIBO - Uit diverse kringen wordt geopperd dat de regering misbruik van sociale media eindelijk hard gaat aanpakken. De autoriteiten hebben bij voorkomende gevallen steeds aangegeven dat er onderzoek gedaan wordt, maar over de resultaten werden vervolgens geen mededelingen gedaan. Ook slachtoffers kregen geen update over de stand van onderzoeken en wat die hadden opgeleverd. Intussen zijn talrijke burgers onder wie regeringsleden en andere prominenten, slachtoffer geworden van verschillende vormen van cybercrime.

Een dreiging met moordaanslagen die iemand donderdag via Facebook heeft gelanceerd heeft voor enige opschudding gezorgd in de samenleving. Ofschoon er ernstig rekening mee wordt gehouden dat het om een onsmakelijke grap gaat, heeft de regering terstond maatregelen getroffen om de rust te doen wederkeren. In een communiqué waarschuwt de regering dat "zij niet zal schromen om bij voortzetting van soortgelijk gedrag op sociale media, waarbij ontregeling van de samenleving wordt bewerkstelligd, de nodige maatregelen te treffen teneinde de nodige rust te garanderen".

Staatsolie beheert strategische objecten waaronder de olieraffinaderij te Tout Lui Faut, een pijplijn en een elektriciteitscentrale. "Als preventieve maatregelen zijn bij de oliemaatschappij enkele veiligheidsmaatregelen getroffen. Wij hebben onze securitydiensten in verhoogde staat van paraatheid gebracht. Omwille van de veiligheid geven wij echter geen informatie over specifiek getroffen maatregelen", zegt Duncan Brunings, communicatiemanager bij Staatsolie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina