Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ferrier niet tevreden over output onderwijs

Ferrier niet tevreden over output onderwijs

24/05/2018 20:17

Minister Lilian Ferrier tijdens het kenninsmakingsbezoek met de besturen van de verschillende onderwijsbonden.

Minister Lilian Ferrier tijdens het kenninsmakingsbezoek met de besturen van de verschillende onderwijsbonden. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft tijdens een kenninsmakingsbezoek met onderwijsbonden haar bezorgdheid geuit over het onderwijsaanbod en de output. Zo zijn er drop-outs vanaf het eerste leerjaar en is er een groot aantal zittenblijvers. Dit is volgens de minister geen goede output, meldt het NII donderdag in een persbericht.

Ferrier zei tijdens haar toespraak dat het aantal leerlingen dat de lagere school binnen de geplande tijd afrondt bijzonder laag is en dat leerlingen geen goede aansluiting vinden op het beroepsgericht onderwijs. Ook benadrukte ze dat ze niet tegen leerkrachten is. Na haar toespraak kregen de onderwijsbonden de gelegenheid om hun zegje te doen.

Guno Sabajo van de Bond Personeel Ministerie van Onderwijs vroeg om aandacht voor de ambtenaren op het ministerie, omdat deze gedemotiveerd raken vanwege de afwezigheid van erkenning. Ook zijn er volgens hem veel bureau-ambtenaren die nog hun gratificatie moeten ontvangen. De minister beloofde dat de genoemde issues haar volle aandacht zullen genieten. Afgesproken werd dat de bonden al hun problemen schriftelijk aanbieden aan de minister.

Ferrier gaf toe dat zij geen invulling kan geven aan alles dat naar voren gebracht zal worden. Zij hield de aanwezigen voor dat het principe van 'geven en nemen' heel belangrijk is. "In dit proces moeten wij zaken anders aanpakken", zei ze, "wij moeten geen voorwaarden scheppen of zaken afdwingen. Communicatie is het sleutelwoord en we moeten verbeteren wat al in gang gezet is." De minister concludeerde dat zowel zij als de onderwijsbonden op één lijn zijn: de leerprestatie/ de output moet omhoog.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina