Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgraad: Niet tegen Wet Basiszorg handelen

Zorgraad: Niet tegen Wet Basiszorg handelen

21/05/2018 14:50 - Aidy Pinas-Agodeba

Zorgraad: Niet tegen Wet Basiszorg handelen

 

PARAMARIBO - Werkgevers, dienstverleners, verzekeringsmaatschappijen en het Staatsziekenfonds (SZF) moeten hun verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe dragen en geen zaken doen die tegen de Wet zijn om zodoende de rust in de gezondheidszorg te behouden. Dit is het standpunt van de Zorgraad met betrekking tot de kwestie tussen de radiologen en de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen.

De Survam heeft onlangs gedreigd om premies voor basiszorgverzekering te verhogen. Volksgezondheid minister Antoine Elias heeft middels overleg beide partijen zover gekregen om te werken aan een voorstel voor tarief- en premieverhoging.

Op de laatste Openbare vergadering van februari dit jaar, is de Zorgraad uitvoerig ingegaan op het financieel spanningsveld tussen de verzekeringsmaatschappijen en de dienstverleners . "Wat in de vergadering duidelijk naar voren is gebracht is, dat er een premie aanpassing noodzakelijk is om de rust in de gezondheidszorg te doen wederkeren", vermeld de raad in een persbericht. 

Aan de andere kant verwacht de raad ook dat burgers  zich normaal blijven verzekeren en de daarbij behorende verzekeringspremie tijdig betalen, zodat de zorgkosten betaald kunnen worden uit de beschikbare middelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina