Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PTC biedt gecertificeerde luchtvaartworkshops

PTC biedt gecertificeerde luchtvaartworkshops

20/05/2018 06:03 - Amanda Palis

Dertien werknemers van de dienst luchthavenbeheer kwamen in aanmerking voor een certificaat

Dertien werknemers van de dienst luchthavenbeheer kwamen in aanmerking voor een certificaat Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Er was een duidelijke behoefte aan training binnen de luchtvaart sector en daarop hebben we ingespeeld.” Dit zei Robby Holband, directeur van het Polytechnic College (PTC), tijdens de afsluiting van de eerste workshop van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie, ICAO.

Tijdens de eerste workshop werden dertien afgevaardigden van de dienst Luchthavenbeheer getraind door een ICAO-afgevaardigde uit Trinidad. "Het waren vrij intensieve dagen, maar we zijn blij dat wij deze training hebben gekregen. Het komt net op tijd met alle trainingen van ons personeel die op schema staan", vertelt Steven Sumter, die belast is met airport operations op de luchthaven.

De participanten zijn bevoegd om met de richtlijnen van de ICAO andere medewerkers te trainen. Ze hebben geleerd hoe ze moeten overdragern wat ze geleerd hebben, hoe zij de trainees moeten opvangen, problemen kunnen herkennen en aanpakken. Dit zijn voor Sumter zeer belangrijke handvatten met het oog op de trainingen die de luchthaven op schema heeft. Het PTC is er sinds november 2017 officieel geassocieerd lid van en is het enige luchtvaart trainingsinstituut in ons land, dat wordt erkend door deze internationale luchtvaart organisatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina