Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaak cocaïnecontainer: verdediging vraagt uitstel

Verdediging vraagt uitstel in zaak 395 kilo cocaïne

18/05/2018 22:17 - Van onze redactie

Verdediging vraagt uitstel in zaak 395 kilo cocaïne

 

PARAMARIBO - Opnieuw heeft rechter Siegline Wijnhard donderdag de zaak tegen douanier Martin H. en inklaarder Raoul N. uitgesteld. Voor Martin H. duurt de onzekerheid voort, omdat hij nog langer in voorarrest blijft. Zijn medeverdachte is al enige tijd op vrije voeten.

De douanier wordt door officier van justitie Claudia Bruining gezien als hoofdverdachte in het proces dat draait om voorbereiding voor smokkel van 395 kilogram cocaïne naar het buitenland. De cocaïne werd in oktober in de omgeving van de Dr. Jules Sedney Haven gevonden in een container.

Advocaat Benito Pick die door de medeverdachte is ingehuurd, had donderdag zijn pleidooi moeten houden, maar verscheen niet op de zitting. Zijn collega Rochelle Truideman vroeg namens hem aan de rechter om de behandeling twee weken uit te stellen. De rechter bepaalde de verdere behandeling op 7 juni, dus niet twee, maar drie weken later. 

Op een eerdere zitting had de officier van justitie drie jaar celstraf geëist tegen de hoofdverdachte en tegen de inklaarder zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Advocaat Chandra Algoe die voor de douanier optreedt, was donderdag ook afwezig. Ze had eerder gevraagd om voorlopige invrijheidstelling van haar cliënt, maar Bruining verzette zich daartegen en de rechter ging hierin mee. 

Algoe had er in haar pleidooi op aangedrongen dat het Openbaar Ministerie een aantal zaken beter moet onderzoeken, omdat het zaken over het hoofd had gezien. Zo zou de rol van Radjenderpersad R., de eigenaar van de bewuste container, nader bekeken moeten worden. De advocaat vraagt zich af of niet hij in plaats van Martin H. moet worden gezien als het brein achter de operatie. Ze denkt dat de eigenaar van de container veel van de zaak af weet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina