Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herregistratie bushouders voor landelijke ordening

Herregistratie lijnbushouders moet leiden tot landelijke ordening

18/05/2018 05:04 - Naomi Hoever

Herregistratie lijnbushouders moet leiden tot landelijke ordening

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Om valse en vervallen beschikkingen te achterhalen, is het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie maandag begonnen met een herregistratie van particuliere lijnbussen. Niet alle bushouders zijn enthousiast over deze aanpak, waarmee het ministerie het busvervoer landelijk wil ordenen.

Edmund Dundas, bushouder op de PL-route, zegt dat het ministerie bij het ordenen oor moeten hebben voor de bushouders. "Ik vraag me af of wij de ordening niet anders moeten aanpakken." Hij maakt zich boos dat er geen herregistratie mogelijk is na de sluitingsdatum van 7 juni. Hij vind dat door overmacht een bushouder niet in staat zou kunnen zijn zich te houden aan het vastgestelde schema.

"Wij zijn gebaat bij een ordening. Maar het lijkt alsof er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen de bushouders en het ministerie." Dundas hekelt het feit dat de bushouders geen bewijs krijgen dat zij hebben voldaan aan de registratieplicht. "Maar", zegt hij, wij gaan niet moeilijk doen."

Hij ergert zich er wel aan dat het de negende registratie is vanaf het jaar 2000 en vindt dat het toenmalige ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) jaren in gebreke is gebleven en noemt de periode 2010-2015 waar bushouders hun beschikkingen en vergunningen niet hebben kunnen verlengen. "TCT heeft haar plicht al die jaren verzaakt."

Gebleken is dat het bestand van de afdeling Openbaar Vervoer niet overeenkomt met dat van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie. Om de dossiers te actualiseren, moeten de lijnbushouders bij de herregistratie verschillende bescheiden overleggen. De vergunningen of beschikkingen van bushouders die zich niet herregistreren zullen na 7 juni onmiddellijk worden ingetrokken, of vervallen worden verklaard.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina