Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners hekelen verkeerssituatie

Bewoners Coesewijnestraat hekelen gevaarlijke verkeerssituatie

18/05/2018 19:51 - Gilliamo Orban

Het kruispunt Coesewijnestraat en Rust en Werkweg.

Het kruispunt Coesewijnestraat en Rust en Werkweg. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bewoners van de Coesewijnestraat, Ephraimszegenweg en Rust en Werkweg maken zich zorgen over de gevaarlijke situatie bij het kruispunt van deze wegen. Daar zijn enkele maanden terug verkeerslichten geplaatst.

De PSB-lijnbuschauffeurs komende vanuit de Coesewijnebrug rijden rechtdoor naar de Nieuwweergevondenweg, terwijl het verkeerslicht aangeeft dat ze eerst linksaf moeten slaan naar de Rust en Werkweg. Daarna moeten ze via de rotonde van de Indira Gandhi- en Latourweg terugkomen op de Rust en Werkweg om links af te slaan naar de Coesewijnestraat en hun weg te vervolgen naar de Nieuw Weergevondenweg te gaan.

"Deze omweg willen de buschauffeurs niet maken en ze rijden dan op het trottoir van de Coesewijnestraat. Daarbij wordt geen rekening gehouden met voetgangers die daardoor het risico lopen om aangereden te worden", zegt Agnes Tieto, bewoner van Ephraimszegen tegen de Ware Tijd. Zij is één van de ongeveer 150 bewoners die een brief hebben ondertekend, waarin staat dat ze de geschetste verkeerssituatie beu zijn.

De petitie is gestuurd naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer van dit ministerie was niet bereikbaar voor commentaar. Tieto is ook bezorgd over voetgangers die bij groen licht de Coesewijnestraat oversteken. Tegelijkertijd mogen namelijk voertuigen vanuit de Rust en Werkweg linksaf slaan naar de Coesewijnestraat.

"Mocht een autobestuurder met hoge snelheid rijden en niet opletten, dan kunnen voetgangers aangereden worden." Ze hoopt dat de overheid verandering brengt in de situatie alvorens eventueel doden vallen. "Elke dag is het daar chaotisch. Sommige bestuurders willen niet in de file staan en rijden op het trottoir. Ze letten niet op het verkeerslicht", klaagt Radjinderkoemar Soerdjbalie die aan Coesewijnestraat woont.

Een automobilist komende vanuit de richting Coesewijnebrug mag niet rechtdoor rijden om bij zijn kapperszaak te komen. "Mijn klanten moeten een omweg maken via de rotonde van Indira Gandhi- en Latourweg om linksaf te slaan naar de Coesewijnestraat. Sommige laten hun auto in de buurt en lopen naar de zaak toe." Hij adviseert dat het verkeer op de Coesewijnestraat vanuit de richting Coesewijnebrug rechtdoor moet kunnen rijden naar de Nieuw Weergevondenweg. "Als ze dat gaan doen, zal het probleem opgelost zijn."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina