Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wyndham Garden hotel verkocht

Wyndham Garden overgenomen door Yokohama

17/05/2018 06:24 - Ivan Cairo

Wyndham Garden overgenomen door Yokohama

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Wyndham Garden hotel heeft in december vorig jaar de deuren gesloten. Het bedrijf, destijds eigendom van City Entertainment van ondernemer Oemar Chiragally, is na een bod overgenomen door Island Bay, een dochteronderneming van Yokohama Group of Companies/Pasha Global. Dit wordt bevestigd door zowel Chiragally als Jules Ramlakhan, directeur bij Yokohama. De overname ging geruisloos, omdat naar wordt vernomen betrokken partijen daar geen ruchtbaarheid aan wilden geven.

"Ja, het gaat om een complete overname. De franchise gaat niet mee, want die is bedrijfs- en persoonsgebonden. Dus aangezien er een nieuwe eigenaar is zal hij dat opnieuw moeten aanvragen", zegt Chiragally. Als gevolg hiervan mag het hotel de naam Wyndham Garden niet meer dragen. Inmiddels is de naam van de voorgevel verwijderd. Ramlakhan zegt dat het hotel zich niet zal aansluiten bij een internationaal bekende franchise of hotelketen. "We hebben meerdere hotels en gaan zelf 'branden'. We hebben een eigen team onder leiding van een ervaren hotelmanager", zegt de Yokohama-topman.

Yokohama wil het hotel transformeren tot een vijf-sterren logeergelegenheid met 130 kamers en suites. Ramlakhan: "Het moet aan internationale standaarden voldoen, in alle aspecten. We willen het goed doen. Hier gaan we ons richten op een stevige hotelexploitatie. We gaan ons best doen om het veel besproken toerisme te boosten." De ondernemer erkent dat het een grote uitdaging wordt. Hij stelt evenwel dat de medewerking van de overheid en andere belanghebbenden noodzakelijk zal zijn. Wanneer het hotel weer de deuren opent zullen minstens driehonderd mensen emplooi vinden. Het is de bedoeling dat er wordt bijgebouwd.

In 2014 dreigde het hotel op de veiling verkocht te worden vanwege betalingsachterstanden van City Entertainment bij schuldeisers. Uiteindelijk slaagde de onderneming onlangs erin zodanige maatregelen te treffen, dat de verkoop niet doorging. De schulden bleven het bedrijf achtervolgen en uiteindelijk gooide Chiragally de handdoek in de ring en verkocht hij het complex aan Yokohama dat pal naast zijn bedrijf Mirage Hotel & Casino had staan. Dat hotel is enige tijd geleden afgebroken. Wyndham Garden Hotel werd in september 2011 geopend.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina