Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezing beste manager en ondernemer

Verkiezing beste manager en ondernemer van het jaar

17/05/2018 00:04 - Merredith Bruce

Winston Lieveld (l) en Ruth Sinkeler organiseren de verkiezing voor de beste manager en entrepeneur van het jaar.

Winston Lieveld (l) en Ruth Sinkeler organiseren de verkiezing voor de beste manager en entrepeneur van het jaar. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Managers en ondernemers mogen best wel (wat meer) gestimuleerd en gewaardeerd worden voor het goede werk dat zij doen. Vanuit deze gedachte organiseren Winston Lieveld en Ruth Sinkeler op 16 juni een verkiezing voor de beste manager en entrepreneur van het jaar. De initiatiefnemers hebben zich laten inspireren door onder andere 'The Other Businessman', een soortgelijke verkiezing in Nederland. Het verschil is dat de Surinaamse variant ruimte openlaat voor vrouwelijke managers en ondernemers.

Het initiatief van Sinkeler en Lieveld wordt ondersteund door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Het tweetal heeft woensdag op een persconferentie verteld over de verkiezingsprocedure. Er zijn in beide categorieën samen 140 personen opgegeven voor nominatie, van wie er uiteindelijk ruim vijftig zijn overgebleven. De organisatie heeft vervolgens alle genomineerden persoonlijk ingelicht over hun nominatie en om na te gaan of ze voldoen aan de voorwaarden.

De entrepreneur en de manager moeten minimaal drie jaar actief zijn in hun branche. De entrepreneur moet minimaal vijf personeelsleden onder zich hebben en de manager moet aan minimaal tien personen leiding geven. Andere criteria zijn onder meer creativiteit en resultaatgerichtheid. Het publiek kan tot en met 26 zijn stem uitbrengen via Facebook. Er zijn 29 entrepreneurs genomineerd. De genomineerde managers worden uiterlijk vrijdag bekendgemaakt.

Uit de Facebook-stemming wordt in beide categorieën een top drie samengesteld. Die zal zich middels een video presenteren. Het publiek mag dan weer stemmen tot de avond van de verkiezing waarna de winnaar wordt gekozen. Er is een speciale vakjury betrokken bij de stemming. De organisatie heeft een notaris in de arm genomen voor een eerlijk en transparant verloop. Sinkeler zegt dat de publieksstemming ook in het kader van transparantie en openheid geplaatst moet worden.

De winnaars krijgen een award en zullen een jaar lang met ondersteuning van de organisatie activiteiten uitvoeren die hen voor het voetlicht plaatsen. Sinkeler: "Het gaat vooral erom dat je gewaardeerd wordt en dat je als rolmodel wordt gezien." De bedoeling is deze verkiezing jaarlijks te houden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina