Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Evani Esperance maakt hattrick tegen WBC

Evani Esperance schiet met hattrick Botopasi langs WBC

17/05/2018 02:15 - Frank Finisie

Evani Esperance van Botopasi (l), en Pressen Waterberg van WBC kijken afwachtend naar de bal. Botopasi wint met 6-1.

Evani Esperance van Botopasi (l), en Pressen Waterberg van WBC kijken afwachtend naar de bal. Botopasi wint met 6-1. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Evani Esperance heeft Botopasi woensdagavond met een hattrick langs WBC geschoten, bij de voortzetting van de competitie in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond. Het werd 6-1 in het Franklin Essed Stadion. "Wij moesten van WBC winnen, in de eerste ronde hadden zij van ons gewonnen met 4-2. Dat moesten wij rechttrekken en het is ons gelukt", zegt Esperance.

Het was een vlotte wedstrijd, waarin beide ploegen aanvallend voetbal lieten zien. Reeds in de vijfde minuut was het raak, Esperance verzilverde een voorzet, 1-0. Doelman Ronny Aloema ging niet vrijuit bij dit doelpunt. Nauwelijks twee minuten scoorde Giovanni Drenthe de gelijkmaker uit een vrije trap.

In de achttiende minuut werd een voorzet tegen de deklat gekopt en de aanstormende Esperance kon makkelijk intikken, 2-1. Steven Dima deed er zeven minuten later een schepje bovenop door een voorzet in te schuiven, 3-1. Foline Abauna verzilverde in de 35ste minuut een penalty nadat Dima ten val werd gebracht, 4-1. Vijf van de doelpunten van Botopasi werden via links opgezet.

WBC begon heel sterk aan de tweede speelperiode, zette Botopasi onder druk, maar kwam niet tot scoren. Esperance maakte zijn hattrick in de 72ste minuut compleet door een voorzet te benutten, 5-1. De ingevallen Alfredo Fonkel pikte ook zijn doelpunt mee door een voorzet in te koppen, 6-1. WBC-trainer Jimmy Hoepel zegt dat zijn jongens de wedstrijd uit handen hebben gegeven. "Wij kunnen het kampioenschap vergeten", concludeerde hij.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina