Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandweer landelijk in beraad

Brandweer landelijk in beraad

17/05/2018 16:19 - Gilliamo Orban

Brandweer landelijk in beraad

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Brandweerlieden van alle achttien posten zullen alleen uitrukken bij woningbrand en aanrijdingen waarbij personen zijn bekneld. Dat is donderdag besloten tijdens een goedbezochte vakbondsvergadering bij de hoofdkazerne van de brandweer aan de Gemenelandsweg.

"Wij hebben de problemen vastgelegd en aangekaart bij de leiding van het Korps Brandweer Suriname. Het beleid heeft gefaald om deze aan te pakken", zegt bondsvoorzitter Clifton Pahalwankhan, die donderdagochtend een gesprek had met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Vrijdag gaan het bondsbestuur en de minister opnieuw in gesprek. De leden bepalen maandag, aan de hand van de uitkomsten, of de actie wordt verscherpt of opgeheven. Tijdens de vergadering van donderdag is ook besloten dat personeel dat werkt van zeven uur 's morgens tot drie uur 's middags, om elf uur de werkplek zal verlaten.

Brandweerlieden zijn ontevreden over het tekort aan persoonlijke uitrusting, zoals bluspakken, veiligheidsschoenen en handschoenen. Ook worden werkplekken steeds arbeidsonvriendelijker. De problemen bij de posten zijn identiek. De posten van Coronie en Para hebben dinsdag een prikactie gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina