Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • RC verlengt voorarrest verdachten zeeroof

RC verlengt voorarrest verdachten zeeroof

16/05/2018 16:17 - Ivan Cairo

RC verlengt voorarrest verdachten zeeroof

Een boothouder doet voorstellen aan jusitieminister Stuart Getrouw om registratiepasjes te verstrekken aan Guyanese vissers. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - De rechter-commissaris in strafzaken (rc) heeft maandag het voorarrest verlengd van alle dertien verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar de recente gewelddadigheden voor de Surinaamse kust. Zij blijven nog zeker dertig dagen in de cel. Hun aanhouding en inverzekeringstelling is rechtmatig bevonden door de rechter.

Intussen is het contactverbod van één van de verdachten door het Openbaar Ministerie opgeheven. Dit bevestigt zijn advocaat Greg Sietaram tegenover de Ware Tijd. Hij heeft intussen een onderhoud gehad met de man, een taxichauffeur. Volgens de strafpleiter is het duidelijk dat zijn cliënt op het verkeerde tijdstip aanwezig was op de verkeerde plek. De man zou toevalig op een locatie zijn geweest waar de politie binnenviel en aanwezigen arresteerde. Hij zou niets te maken hebben met de recente overvallen op vissersboten voor de kust.

Sietaram zegt de rechter-commissaris nog deze week te zullen verzoeken om zijn cliënt in vrijheid te stellen. Binnen vierentwintig uur nadat de rc het verzoek heeft ontvangen, wordt de verdachte dan gehoord of daartoe opgeroepen. Daarna beslist de rechter-commissaris zo spoedig mogelijk over het verzoek.

Daarbij wordt getoetst of de inverzekeringstelling rechtmatig is. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte kan tegen het besluit van de rc in beroep gaan bij het Hof van Justitie. Het OM kan echter alleen in beroep gaan wanneer op het misdrijf waarvoor de verdachte is aangehouden woeen gevangenisstraf van minstens acht jaar staat. Het Hof van Justitie beslist uiterlijk binnen drie dagen over het beroep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina