Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Megaschikking met slachtoffers sportarts

Megaschikking met slachtoffers sportarts

16/05/2018 21:37

De Amerikaanse universiteit Michigan State

De Amerikaanse universiteit Michigan State Foto: Msutoday.msu.edu  

LOS ANGELES - De Amerikaanse universiteit Michigan State heeft een schikking van een half miljard US dollar getroffen met 332 slachtoffers van de sportarts Larry Nassar.

Volgens de afgesproken regeling gaat 425 miljoen US dollar naar de 332 slachtoffers die tot dusver een rechtszaak hebben aangespannen. De universiteit zet de resterende 75 miljoen apart in een fonds voor vrouwen en meisjes die in de toekomst nog een aanklacht gaan indienen tegen Nassar.

Nassar was verbonden aan Michigan State maar werkte onder meer ook als trainer en later teamarts van de Amerikaanse turnploeg. In die functie vergreep hij zich aan tal van turnsters, onder wie olympische kampioenen. Hij zit door zijn wandaden de rest van zijn leven in de gevangenis. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina