Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik zou allang in Nederland zijn’

‘Ik zou allang in Nederland zijn’

16/05/2018 07:52 - Van onze redactie

‘Ik zou allang in Nederland zijn’

 

PARAMARIBO - Lucien A. is dinsdag door rechter Rewita Chatterpal conform de eis veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf onder aftrek van voorarrest. Zowel de rechter als de vervolging achtte bewezen dat hij op 14 november 2017 in een auto had ingebroken en er met SRD 50.000 vandoor was gegaan.

Het voertuig stond geparkeerd voor een bouwmaterialenwinkel. De eigenaar was binnen om spijkers te kopen. Bij terugkeer bij zijn auto merkte hij wat was gebeurd en sloeg alarm. Op camerabeelden was duidelijk te zien dat Lucien A. kort tevoren in de auto was.

De verdachte had eerst ontkend dat hij in de auto was, maar kon zijn leugen niet volhouden toen hij de camerabeelden zag. Die laten zien dat Lucien A., nadat hij uit de winkel kwam, korte tijd in de auto van de benadeelde man heeft gezeten. Nadat hij vermoedelijk het geld had genomen, reed hij in zijn eigen auto weg.

"Ik ben gewoon uit nieuwsgierigheid in de wagen gestapt, maar ik heb niets gestolen. Als ik het geld had genomen, zou ik allang naar Nederland zijn gaan. Ik zou niet hier zijn." De verdachte verzocht de rechter om de auto van zijn broer en sieraden van zijn vriendin, die in verband met het onderzoek in beslag zijn genomen door de politie, terug te geven aan de eigenaars. In zijn laatste woord smeekte de dief nog om strafverlichting.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina