Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herinrichting Gonggrijpbos tot natuurpark stopgezet

Herinrichting Gonggrijpbos tot natuurpark stopgezet

16/05/2018 06:11 - Cheflin Paulus

Herinrichting Gonggrijpbos tot natuurpark stopgezet

 

PARAMARIBO - Het plan om het Gonggrijpbos op de hoek van de Meurs- en Kennedyweg in te richten als natuur- en pretpark is geparkeerd. Na relatief korte tijd is de uitvoering gestopt. Er was twee jaar voor uitgetrokken, maar de aannemer heeft de werkzaamheden gestaakt wegens betalingsachterstand. Wanneer het werk eventueel hervat wordt, is niet duidelijk.

Ook de wekelijkse schoonmaakwerkzaamheden die op en rond het bos werden uitgevoerd door ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling zijn stopgezet. Het terrein ligt er nu verwaarloosd bij. Districtscommissaris Armand Jurel die het project van zijn collega Audrey Hankers heeft overgenomen, was niet bereikbaar voor een reactie. 

In augustus 2017 begon men met de omrastering van het terrein en waar nodig met voorzichtige ontbossing. De goten werden opgehaald voor een betere ontwatering. De decennia oude loksi-bomen op het terrein zijn door Bosbeheer en Bostoezicht gecontroleerd. Het bos was een dagelijkse trekpleister voor toeristen en ook buurtbewoners ontspanden zich er regelmatig.

Volgens taxichauffeurs komen er nu weinig toeristen. Ze vermoeden dat dit komt door de verwaarloosde indruk als gevolg van achterstallig onderhoud. In het verleden zijn er veel activiteiten in het Gonggrijpbos ontplooid, maar door de jaren heen is dit gaan verwateren. Sinds vorig jaar heeft het districtsbestuur van Para bepaald dat taxichauffeurs die daar een parkeerplek hadden er weg moesten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina