Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandweerlieden overwegen landelijk beraad

Brandweerlieden overwegen landelijk beraad

16/05/2018 15:34 - Gilliamo Orban

Brandweerlieden willen landelijk in beraad

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het is onrustig bij de brandweer. De krant verneemt dat er grote ontevredenheid heerst en dat er stemmen opgaan om landelijk actie te voeren. Tijdens acties in Coronie en Para werd dinsdag alleen uitgerukt voor urgente zaken. In Coronie is de situatie genormaliseerd, maar in Para duurt de actie voort. Het bondsbestuur praat donderdag met de leiding van het brandweerkorps en minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Of de leden landelijk in beraad willen gaan, wil bondsvoorzitter Clifton Pahalwankhan niet zeggen. "We sluiten geen actiemodel uit, want sommige zaken moeten spoedig aangepakt worden."Brandweercommandant Radjen Jakhari zegt dat hij niet heeft gehoord dat brandweerlieden landelijk in beraad willen gaan. "We staan open om te communiceren en zaken intern op te lossen." 

De brandweerlieden van Para hopen dat hun actie leidt tot maatregelen tegen de onhygiënische situatie bij de post te Onverdacht, die is gehuisvest in een voormalige polikliniek van Suralco. "De toiletten zijn defect en in de keuken zijn er muizen", zegt shopsteward Mohamed Asruf. Ook nieuw, waterdicht schoeisel staat op het wensenlijstje.

Brandweerlieden in Paramaribo hebben al eerder hun misnoegen geuit tegenover de krant. Hun werkplekken zouden steeds arbeidsonvriendelijker worden. Verder zou de dienstleiding het niet zo nauw nemen met de persoonlijke veiligheid van de brandweerlieden. Zo is er een tekort aan persoonlijke uitrusting zoals bluspakken, veiligheidsschoenen en handschoenen.

Volgens brandweercommandant Jakhari wordt binnen niet al te lange tijd een aanbesteding gehouden voor de persoonlijke uitrusting van brandweerlieden. Wegens geldgebrek kunnen sommige zaken die veel geld kosten niet direct aangepakt worden en moet bij het ministerie van Justitie en Politie worden aangeklopt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina