Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Tarieven radiologie niet laag’

‘Tarieven radiologie niet laag’

15/05/2018 07:48 - Naomi Hoever

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (m) wil rust tussen de zorgverzekeraar, zorgverlener en patiënt.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (m) wil rust tussen de zorgverzekeraar, zorgverlener en patiënt. Foto: NII  

PARAMARIBO - Van alle verzekerden kan tien tot vijftien procent momenteel niet rekenen op radiologische diensten die door de verzekering worden betaald. Dat zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid. “Het is een kleine groep in de particuliere sfeer die contant moet betalen.” Ziekenhuizen en radiologieklinieken hebben vanaf vrijdag de dienstverlening aan verzekerden van verzekeringsmaatschappijen, aangesloten bij belangenorganisatie Survam stopgezet. Zij noemen de tarieven die sinds 2012 gelden achterhaald.

Bij een ontmoeting vorige week met de minister hebben de dienstverleners het probleem aangekaart. Elias spreekt van een slepende kwestie van een jaar waarin er maar geen schot komt. De zorgverleners vragen verhoging voor radiologische dienstverlening, omdat zij de tarieven laag vinden. Maar de minister is het niet met hen eens, zo blijkt uit een informatievideo van het NII. Overigens worden in acute gevallen patiënten van de particuliere maatschappijen wel geholpen.

De bewindsman zegt dat een groot deel van de verzekerden, voornamelijk van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) dit probleem niet hebben. "Iedereen van SZF wordt wel geholpen." De minister belooft heel gauw een oplossing. Hij zegt dat gesproken is met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven die zich ook bezighoudt met deze zaak. "We gaan volgende week breedvoerig praten met de hulpverleners zodat er een structurele oplossing komt."

Indien nodig zal de minister de overheidsziekenhuizen aansporen te helpen. De bewindsman gaat voor rust tussen de zorgverzekeraar, zorgverlener en patiënt. Ook Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad hoopt op een snelle oplossing. Voor dit moment vreest hij echter verder vastlopen, omdat er geen uitsluitsel van de minister is gekomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina