Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Prikacties politie bij houttransport

Prikacties politie bij houttransport

15/05/2018 21:17

De politie van Para tijdens de controle van houttrucks.

De politie van Para tijdens de controle van houttrucks. Foto: Burger Informatie Centrum Para  

PARA - De politie van Para heeft maandag houttrucks staande gehouden en gecontroleerd op rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige bescheiden van het voertuig en de geldende voorschriften voor zwaar transport. Bij de meeste houttransporttrucks was de lading hoger dan de cabine, met uitstekende ladingen van ongeveer 4m, 5m, 6m en 8m zonder bevestiging van een veiligheidsketting.

De ressortcommandant en inspecteur Tjandersen Gopal van station Paranam, heeft de transporteurs gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het hout. Er moet volgens hem minder lading worden vervoerd, om vernieling van het wegdek te voorkomen. Hij ziet graag meer plichtsbesef bij de transporteurs, voor hun eigen veligheid en die van andere weggebruikers.

De prikacties vonden plaats op verschillende uitvalswegen van de Afobakaweg. De wetsdienaren hebben preventief opgetreden, omdat zij nog niet bevoegd zijn om sancties op te leggen. De straffen op overtreding van de voorschriften voor zwaar transport zijn nog niet bij wet geregeld. Desondanks zal de politie van Para controle blijven uitoefenen op de wegen van het district en toezien op correct zwaar transport.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen